S.P.S.

25. března 2007 v 14:48 | verča |  S.P.S.
S.P.S. ( Snížená pracovní schopnost) , česká punková skupina

S.P.S. vznikla v Praze v roce 1988 jako undergoundová kapela, teprve při sporech mezi hnutí skins a punk v r.1990 se S.P.S. stává punkovou skupinou.
Texty S.P.S. vycházejí z místních , českých problémů a reagují na momentální situaci, proto některé starší texty lze označit za neaktuální, texty jsou zpravidla politicky angažované.
Hudba vychází z klasických punkových vzorů jako je Clash,Dead Kennedys nebo Exploited. Časem se do ní dostaly i některé metalové prvky a lze říci, že skupina především v období krize 1993-1994, kdy se změnila značná část obsazení tzv. vymněkla, což byla logická reakce na tehdejší situaci českého punku.


Diskografie

  • Odplata, 1990 demo
  • Jsme v hajzlu, 1992 prakticky jejich nejlepší CD
  • The Great Terasy Schweine, 1993
  • Podivný dědictví, 1993 pravděpodobně nejúspěšněší CD
  • God Save The President, 1995
  • Collection 1996
  • Hymna FK Teplice, 1996
  • Live 2003, 2003
  • Před popravčí četou, 2005


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama